2014. november 22., szombat

Ikonikus táskák nyomában, I. rész - Alexander Wang

Ki ne ismerné ezt a szegecses aljú, texturált bőrből készült kézi táskát, mely már oly sokféle színben és lebutított replikában elérhető világszerte?! Ugye, rémlik? Nos, az eredeti darab megalkotója Alexander Wang volt, ő álmodta meg nekünk ezt az egyszerűsége és (az aljára került feltűnő díszítésével) egyben vagánysága, de mindenképpen praktikussága miatt klasszikussá váló darabot, mely a Rocco/Rockie fantázianevet viseli. 


(képek pinterest)

Személy szerint sokáig nem tudtam kihez kötni a táskát, azonban az Alexander Wang X H&M - divat és sport találkozása c. bejegyzéshez való anyaggyűjtés során világossá vált számomra, hogy ki áll e zseniális tervezés mögött, illetve hogy az illetőnek nem csupán ez a táskája érdemelne ekkora figyelmet! 
Az átlagos, hétköznapi kínálatban sosem találok olyan táskát, ami igazán tetszene és amit egyáltalán megengedhetnék magamnak, talán ezért is kezdek egyre inkább érdeklődni a táskatervezés iránt (lásd pl. Agneskovacs leather design c. bejegyzésem), és gyakran kutatok különleges darabok után. Így találtam ezekre a gyönyörű Wang-táskákra is, illetve ez adta az ötletet az új bejegyzés-sorozatot indításához.
(A következőkben szó lesz még például a nagy bloggerek és sztárok körében is népszerű Philip Lim, vagy Céline táskakölteményekről is.)

1. Diego bucket bag

2. Devere satchel bag

3. Mirror bag, F/W RTW 2014

4. Cordowan Opanca clutch, S/S 2014
(képek pinterest)

Ezzel az új témával szintén azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem mindig az a "legjobb" (általánosságban persze igen, de személyünkre szabva nem biztos), ami a legtrendibb és amit a szemünk elé tesznek. Hiszen ami a legtrendibb, az mindig az a darab, amely a leginkább tud idomulni a közízlés elvárásaihoz, amely e keretek közé könnyen beilleszthető, könnyen hordható, kombinálható, praktikus, nem igényel kreativitást, nem kihívó és nem figyelemfelkeltő. Egyszerűen csak szép és jó. Ez mind persze nem rossz, sőt egy ilyen táskára mindenkinek szüksége van, ráadásul az anyagi korlátozottságot szem előtt tartva, egyértelmű és érthető, hogy inkább erre voksolunk. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy e sok pozitív tényező előnyberészesítése mellett, a saját stílusunkat háttérbe szorítva könnyedén elvész az egyéniségünk és szépen lassan uniformizálódunk. (!)

Köszi, hogy végigolvastad, remélem tetszett, puszi!

D.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése